Politikker og principper

Politikker og principper
 • Kost og slik principper
  Vi ønsker børn med sunde madvaner - se oversigt over kost i dagligdagen

  I Birkelunden har vi nogle kostprincipper, der skal medvirke til, at alle børn får et vedvarende og fornuftigt forhold til deres kost i løbet af dagen, og i det hele taget, at børnene får sunde madvaner fra barnsben.

  Praksis

  • Mellem 6.30 og 7.30

  Der bliver tilbudt morgenmad, som kan bestå af hjemmebagte grovboller, rugbrød, havregryn og cornflakes. Der bliver ikke serveret sukker ved morgenbordet. Til morgenmaden bliver der tilbudt mælk.

  • Ca. klokken 9.00

  Vuggestuebørnene spiser formiddagsfrugt.

  • Indtil klokken 9.30

  Der er mulighed for at spise et stykke formiddagsmad fra barnets madkasse.

  • Ca. klokken 11.00

  Der bliver spist madpakker, hvortil der bliver tilbudt vand.

  • Ca. klokken 14.00

  Børnene spiser den medbragte frugt samt resterne af madpakken. Der bliver tilbudt vand hertil.

  Birkelunden opfordrer til, at børnenes madpakker er sunde og varierede. Hvis I gerne vil forsøde madpakken, anbefaler vi, at I giver en lille pandekage eller en lækker grovbolle med. I kan også gøre eftermiddagsfrugten mere spændende ved at give et stykke groft brød med.

  Særlige begivenheder såsom fødselsdage, og dét at blive storebror/storesøster kan blive fejret med uddeling af eksempelvis frugt, boller, popcorn og pizzasnegle. Snak gerne med personalet, som kan vejlede, hvis man er i tvivl om noget.

 • Misbrugspolitik
  Retningslinjer om rygning, alkohol og rusmidler

  Birkelunden skal være et sundt sted at færdes, og derfor er alle områder  røgfri. Det gælder for både personale og forældre. Der må under ingen omstændigheder indtages alkohol, rusmidler eller tobak i det daglige og ved arrangementer i institutionens regi.

 • Politik til forebyggelse og opsporing af overgreb mod børn

  Der er desværre børn, der bliver udsat for vold og seksuelle overgreb. Dette har store konsekvenser for deres fremtidige muligheder for at klare sig godt.

  Overgreb har store psykiske konsekvenser for barnet, og det er vilkår, der varer resten af livet, og som kan gøre det vanskeligt at tage en uddannelse, passe et arbejde og selv skabe et grundlag for et sundt og trygt familieliv.

  Med denne politik signalerer vi, at forebyggelse og tidlig opsporing af vold og seksuelle overgreb er en vigtig del af vores pædagogiske arbejde i Birkelunden.

 • Pædagogisk tilsyn

  Det er vigtigt for os og Slagelse Kommune, at børnene har et godt børneliv hos os. Du kan læse mere om det pædagogiske tilsyn her.

Siden er sidst opdateret 6. november 2019