Lus

Vi ønsker at udrydde lus - læs her hvordan du hjælper

Hovedlus er børnefamiliernes og institutionernes skjulte plage.

Det er muligt at have lus i flere uger uden at opdage det. Så længe der er lus kan andre blive smittet. Derfor kan der hurtigt blive mange smittede børn i en daginstitution, før luseangreb bliver konstateret. Derfor er det vigtigt, at I holder et vågent øje med børnene. Det bliver anbefalet, at man tjekker sit barn (børn) for lus hver uge - gør det til en vane! 

Hvad gør du? 

Konstaterer du lus hos dit barn eller i hjemmet i øvrigt, skal du straks meddele dette til institutionen.
Du har pligt til straks at påbegynde behandling. Denne skal følges op i henhold til produktvejledning. Der findes mange mere eller mindre effektive midler men spørg på apoteket.
 
Børn der er i behandling må gerne møde op i institutionen.

Vi sætter en seddel op, således at alle forældre i Birkelunden tjekker sit barn med en tættekam, straks de er kommet hjem. Du skal tjekke dit barn hver dag i flere uger for at have helt styr på lusene. Vi kan godt forstå, at du ved gentagne tilfælde er tæt på at opgive, men bliv ved da det er det eneste, der hjælper!

Opdager personalet lus på et barn, vil vi kontakte forældrene, så du har mulighed for at indkøbe shampoo eller evt. hente barnet i institutionen og straks påbegynde behandling. Personalet vil, hvis der er mange tilfælde, tjekke alle børn for lus.
Har du brug for råd og vejledning, kan du altid kontakte personalet, som meget gerne vil hjælpe dig.